Hozzavalok:
500 g finomliszt
1,5 tk. szodabikarbona
3 tojas
350 g mez
1 cirtom reszelt heja
4 ek. olaj
csipet so
mezes fuszerkeverek (orolt szegfuszeg, fahej, szerecsendio-virag, anizs)
dio v. mandula (opcio)
A lisztet, szodabikarbonat es a fuszerkevereket osszekeverem. A tojast habosra keverem a mezzel, majd hozzaadom a lisztet, a citromhejat, az olajat, 3 ek. vizet, es sima tesztava dolgozom. Hagyom egy-ket orat allni (hutoben). Felhasznalaskor atgyurom. Fel cm vastagra kinyujtom, formakkal kiszaggatom. Sutopapiron, 180°C-ra elomelegitett sutoben kisutom. Megkenem tojassal, es dioval v. mandulaval diszitem.
Tipp: Jol zarodo fem dobozban sokaig elall, de fenyofan is jol mutat.
No comments:
Post a Comment