Wednesday, August 01, 2007

Dublini-palágyi töltött káposzta [2]

Hozzavalok:
6 db tv-paprika
8 marek rizs
450 g savanyu kaposzta
300 g paradicsompure
2 ek. kacsazsir
so, bors, pirospaprika

A paprikakat alaposan megmosom, ovatosan eltavolitom a maghazat, a hegyet is levagom, hogy a paradicsomle majd atjarhassa. Megtoltom a fuszeres rizzsel (1 ek. kacsazsir, rizs, fuszerek) - csak finoman, nem szabad megtomni, mert a rizsnek nem lesz helye dagadni. Mindegyik paprikat egy keves savanyu kaposztaval zarok le, igy a rizs nem fog kijonni foves kozben sem.
A labas aljara teszem a maradek egy evokanal kacsazsirt, es a megmaradt savanyu kaposzta fele't. Erre helyezem a toltott paprikakat, csigavonalban. A vegen lefedem a maradek savanyu kaposztaval, es leontom 300 g paradicsompure es 3 dl viz keverekevel. Lassu tuzon (!!!) egy-masfel orat fozom.

Tipp: Tejfollel es meleg, teljes kiorlesu pitaval kinalom.

[!] Dublini haziasszonyi palyafutasom legjobb toltott kaposztaja (!), most hazasitottam eloszor a paprikat es a savanyu kaposztat ;-) A paprikaba toltessel idot es morgolodast sporoltam meg :-D

No comments: