Monday, August 20, 2007

Dublini Rakott Krumpli

Hozzavalok:
2 nagy burgonya aka krumpli
100 g chorizo
6 db tojas
200 g Crème Fraîche
1 dl tej
so, pirospaprika
1/2 ek. libazsir

A fott burgonyat, a fott tojast es a nyers chorizot karikakra vagom. Egy lapos keramiatalat kikenek libazsirral. Lerakom a sor burgonyat, rateszem a choricokarikakat, vegul a tojaskarikakat. Enyhen sozom es meghintem pirospaprikaval. A kremet elkeverem a tejjel es a tojas tetejere ontom. Elomelegitett sutoben (180 °C) addig sutom, amig a tojasok teteje itt-ott barnulni nem kezd.

[i] azert dublini, mert a szegedit fustolt parasztkolbasszal es tejfollel keszitem, itt ir krumpli es tojas, francia Crème Fraîche es spanyol chorozo kerult ra :-)))

No comments: