Tuesday, December 25, 2007

Christmas Pudding 2007

Fruit & nut topped CHRISTMAS PUDDING with extra thick channel island brandy cream






Fobb osszetevoi:
mazsola (raisin, sultana), ribizli (currant), kenyermorzsa (bread-crumb), cukrozott cseresznye (glacé cherry), almabor (cider), pekandio (pecan nut), vorosbor (port), Sherry, Brandy-ben aztatott cseresznye, voros afonya (cranberry), narancs- es citromhej, konyak (Cognac), orolt koriander (coriander), fahej (cinnamon), gyomber (ginger), szerecsendio (nutmeg), anizs (fennel), szegfuszeg (clove), kardamom (cardamom) es persze a hagyomany varazsa.

Napoleom Brandy-vel flambirozva, brandy kremmel talalva (a tavalyi brandy butter tul neheznek bizonyult, ezert iden a kremre valtottunk). Azt kell mondanom, az idei a BEST EVER volt!

Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a Karacsony nem a halaszle es toltott kaposzta idoszaka. A halaszle a nyari estekre valo, a toltott kaposzta pedig a szombatok elengedhetetlen kelleke Palagyban, a mindennapok resze. Igy vagyok a bejglivel is. Mama szinte az ev minden szakaban keszit makos/dios tekercset.

En jobban kedvelem a diokremmel toltott mezes sutemenyt es a mezes-gyomberes fogurakat Karacsonytajt. Am miota Dublinban vagyunk, Karacsonyunk kimaradhatatlan resze az angol eredetu, Christmas Pudding nevvel illetett, szaritott gyumolcsos tomeny gyonyor ;-)

No comments: