5-6 kozepes burgonya
4 kisebb cekla
450 g savanyu kaposzta
so, feher bors
fel cirtom leve
olivaolaj
A burgonyat hejaban megfozom es hagyom teljesen kihulni, mert csak akkor lehet igazan szepen szeletelni. Ha kihul, eltavolitom a hejat es aprobb kockara vagom, majd egy nagy talba helyezem, enyhen sozom, borsozom. A fott ceklat is kockara vagom, kulon kis edenybe helyezem, leontom keves olivaolajjal (az olaj majd meggatolja, hogy mindent osszefogjon a cekla), majd hozzakeverem a friss citrom levet (eredetileg ecet kerul hozza, de en a citrom v. lime levet jobban kedvelem). Tovabbi felhasznalasig felreteszem. A savanyu kaposztanak kinyomkodom a levet, es kisse megvagdosom, hogy ne legyen hosszu a szala. Ovatosan beleforgatom a kockazott krumpliba, majd a ceklat is hozzaontom es egyenletesen elkeverem. Ha szukseges, sozom es ontok meg ra egy keves olivaolajat.
Magaban is remek kis salata, igazi teli (burgonya, cekla, savanyu kaposzta), de husokhoz illik csak igazan igy Karacsonytajt ;-)
No comments:
Post a Comment