Wednesday, January 07, 2009

Enchiladas de Pollo

Hozzavalok:
6 db tortilla
1 db fott csirkemell
babkrem (frijoles refritos)
10-12 karika jalapeño
Cholula Salsa
paradicsompure
sajt (reszelt/szeletelt)
1-2 ek. tejfol
hagymakarika

A fott csirkemellet szalasra tepkedem. A tortillat megkenem babkremmel (ne sajnaljuk belole), az egyik sarkaba keves hust halmozok, fuszerezem egy-ket karika (friss vagy konzerv) jalapeño-val, izesitem egy keves Cholula Salsa-val, majd felgongyolom.

A tuzallo tal aljara egy-ket szelet vajat teszek, erre rakom a felgongyolt tortillakat, leszorom reszelt sajttal (vagy lefedem szeletelttel), vegul leontom paradicsomlevel. Lefedem alufoliaval es elomelegitett sutoben 180°C-on 20-25 percig sutom.

Tipp: Ha igazan mexikoin akarjuk talalni, akkor babkrem is keruljon a tanyerra, valamint tejfol es egy-ket hagymakarika a tetejere ;-)

2 comments:

Judit Bolyó said...

Jajhhhhhhh, Anett, nem akarsz egy etno-éttermet nyitni Dublinban? Tuti siker lenne!

Anazar said...

:-)))))))))))))))) sokszor elgondoltam mar milyen is lenne az en ettermem ;-)