Monday, January 26, 2009

Sült alma

Hozzavalok:
4 egesz alma
juharszorp
barnacukor
orolt fahej




Gyerekkorom felejthetetlen csemegeje, ami annak idejen mama cserepkalyhajanak a tetejen keszult (azota a cserepkalyha is csak disz), es csak abbol allt, hogy feltettuk az almakat egy-ket orara. Mai valtozata sutben keszul, fahejjal es juharszorppel ;-)

Az almakat alaposan megmosom (ha lehet viaszmentes almat vasarolok) es a maghazat erre alkalmas eszkozzel (maghazkiszuro) eltavolitom. Egy lapos tepire alufoliat fektetek, a kozepere teszem az almakat, meghintem fahejjal, keves barnacukorral, es megcsorgatom juharszorppel. Az alufoliat bezarom, es a 180 °C-ra elomelegitett sutoben 20-25 percig sutom.

Az illata pompas, a husa omlos, szinte pep, az ize pedig egyszeruen felejthetetlen ;-) Pompas teli csemege!

No comments: