A megtisztitott ujburgonyakat sos vizben felteszem foni. Mig csendesen rotyoraszik eloveszem a hutobol a gyonyoru szinu lazacfilet. Frisset hasznalok, mert a fagyasztottnak sem az ize, sem az allaga nem megfelelo. A lazacfile szeltebol haromujjnyit levagok szemelyenkent. Nagyobb edenyben vizet forralok, soval, egy csurrantasnyi olivaolajjal es egy gerezd fokhagymaval. Az edeny nem legyen kicsi, a fileknek el kell benne ferniuk, nem szabad, hogy meghajoljanak. Amikor forr a viz, beleteszem a lazacot es mersekelt tuzon keszre fozom.
A talalas a titka mindennek. Erre mindig ugyelek. Ha a szem elegedett (az mar fel sker), a pocak is minden bizonnyal az lesz ;-)
A helyes kis krumplikat a tanyer egyik felere helyezem, a lazacfilet a masikra. A filet kozepen felbe vagom, es kisse szetforditom oket, enyhe V-alakura. A burgonyara olivaolajat csepegtetek es megszorom bosegesen aprora vagott petrezselyemmel. A lazacra olivaolaj es finomra vagott fokhagyma kevereke kerul. Egy-egy szelet lime v. citrom (bemetszve es megtekerve) es mar talalom is.
Ugye milyen egyszeru? Keves ido alatt gyonyoruseg varazsolhato az asztalra, konnyu, finom etel a pocakba :-D
No comments:
Post a Comment