Thursday, August 25, 2005

Mivanitthon-leves

A mivanitthon-leves mindig abbol keszul, ami itthon van :-) Valtozatos, soha nem lehet megunni!

Lassuk csak, mi van itthon? A mai mivanitthon-leves: ot sargarepa - csak darabolva, nem karikazva, egy petrezselyemgyoker ('petruska') - felkarikazva, egy kisebb fej cekla - felkockazva, egy gerezd fokhagyma - aprora vagva, harom fott krumpli (tegnapi vacsora maradek) - villaval kisse felapritva, megtorve, de azert meg szep darabos legyen, ket csik kovaszos uborka - felkockazva, es fuszerek meg ez-az.

A repat es a gyokeret felteszem foni. Ot-tiz perc utan belekerul a cekla es a fokhagyma, keves so es fuszerpaprika. Ujabb ot-tiz perc utan a krumlpi es az uborka, valamint egy csurrantasnyi olivaolaj. Amikor mar ugy gondolom, hogy mindjart keszen van, beleontok egy-masfel deci paradicsomlevet es egy keveske szojaszoszt. Par perc, es keszen is van. Az illata meses, a szine magaert beszel, az ize kellemes. Talalaskor meghintem aprora vagott petrezselyemmel.

>> Csak kreativan!

No comments: