Thursday, March 01, 2007

Garnélás tésztaleves

[] Hozzavalok:
400g garnela (fagyasztott)
1 db zoldseges kocka
2 gerezd fokhagyma
1 ek. Sweet Chilli Sauce (Blue Dragon)
100-150 g gomba
3-4 ek. sojaszosz
egg noodles (Blue Dragon)
so, bors
olivaolaj

A rakocskakat (fott, tisztitott) egy ev. olivaolajon megpiritom, enyhen sozom, borsozom, rateszem a fokhagymat es a chili szoszt. Hagyom osszesulni az izeket. Felontom 1 liter vizzel, beleteszem a zoldseges kockat. A gombat atmosom, vekony szeletekre vagom, magas hofokon hirtelen megpiritom, es a leveshez adom. Fedo alatt lassu tuzon 2-3 percig fozom, hozzaadom a szojaszoszt. Leveszem a tuzrol es beleteszem a tesztat (125 g). 4-5 percig fedo alatt allni hagyom, ezutan talalom.

No comments: