Tuesday, January 06, 2009

Sopa de Pollo con Arroz

Hozzavalok:
2 db csirkemell
fel zoldsegkocka
2 db sargarepa
1 db petrezselyem
so, egesz bors
2-3 baberlevel
1 gerezd fokhagyma

1-2 karika friss jalapeno
1-2 szaritott, fustolt paprika csik
2 marek rizs

Az atmosott hust hideg vizben felteszem foni, ha felforrt, lehabozom, izesitem, beleteszem a zoldsegeket (egeszben), majd takarekra veszem, felig lefedem es egy-masfel oran at gyongyozon fozom.
A megfott hust es zoldsegeket kiveszem, felreteszem, hagyom kihulni (a zoldsegekre tulajdonkeppen mar nem is lesz szukseg).
Az atmosott rizst a levesalaphoz adom, es keszre fozom a husleben.
A kihult csirkemellet szalasra tepkedem majd visszateszem a levesbe. Hagyom atforrni es keszen is van.
Friss cirtommal es salsaval talalom. A citromot nem szabad sajnalni belole, facsarjunk bele boven, es az sem art ha kelloen csip ;-)

*Sopa de Pollo con Arroz, azaz csirkeleves rizzsel, Mexikovarosban kostoltuk es szerettuk meg. Izvilaga nagyon hasonlit a hagyomanyos magyar csirkelevesehez, Mexiko ott figyel be a receptbe, hogy talalaskor friss citromot facsarnak bele. A mexikoi citrom apro, zold, a limenel kisebb.

Tipp: Ha egy extra csirkemellet is belefozunk, az ize csak meg jobb lesz, plusz a raadascsirkemell jo lesz a kovetkezo napi csirkes enchiladas-ba ;-)

A levest ugy is elkeszithetjuk, hogy a rizst kulon fozzuk, es csak annyi hust tepkedunk bele, amennyi talalaskor kell. Igy a levest, a hust es a rizst is kulon tudjuk tarolni a hutoben.

>> Ez a recept a 'kostoltam mar es most megprobaltam elkesziteni' kategoria, vagyis emlekezetbol probaltam osszerakni az izeket, hozzavalokat. Az eredeti receptet szivesen fogadom ;-)

5 comments:

Judit Bolyó said...

Anett, sok-sok Mchelin-csillagot kap a konyhád, ha ilyen finomakat fözöl!!! Ebböl a receptböl már csak a friss korianderzöldje hiányzik, amit a fözés elején teszünk bele...

Anazar said...

Eltalaltam, eltalaltam?!?
A friss koranderrel csak egy bajom van, nem szeretem. Talan az egyetlen zoldfuszer, amivel ki lehet kergetni engem a vilagbol.
Itt Dublinban talalkoztam vele eloszor, mit mondjak, nem estunk szerelembe, sot, megmagyarazhatatlan oknal fogva a garatnal lejjebb nem megy. Probalkoztam vele egyszer, ketszer, tobbszor is (nehogy azt mondja kiszurtam elsore), de leblokkol a nyelocsovem es keptelen vagyok lenyelni :-0

Anazar said...

Tenyleg csak a koriandert hagytam ki?

Judit Bolyó said...

Tényleg csak a koriander maradt ki. Amúgy nekem is évekig tartott, amíg hozzászoktam, és mostmár szeretem.

Anazar said...

Sosem hittem volna, de mára én is megkedveltem ;-))