Wednesday, May 14, 2014

Palacsinta forever!!

layred_GF_buckwheat_crepe_tower
Mégpedig rakott, almás-fahéjas

Kell hozzá (15 db-hoz):
350 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
1/2 csésze hajdinaliszt (gluténmentes)
2 db tojás
1 csipet szódabikarbóna (opcionális)
fél tk. őrölt fahéj
1-2 ek. olívaolaj
1 ek. olvasztott kókuszolaj

A 'töltelék':
1 tk. nyírfacukor (xylitol)
1 tk. őrölt fahéj
1 db nagyobb savanykás alma

A csavar ebben az új változatban a kókuszolaj, ami lággyá teszi a kisült palacsintatésztát, nem szárad ki többé a széle.

1. Kókusztej + tojás >> habosít = vizes alap;
2. Hajdinaliszt + szódabikarbóna + fahéj >> elkever = száraz alap;
3. Vizes alap + száraz alap = palacsintatészta >> hűtőben pihentet;
4. Serpenyőt szárazon felhevít;
5. Palacsintatészta + olajok >> sütésre kész;
6. Közepes láng >> fél merőkanál (15 cm Ø);
7. Palacsinta + édes fahéj + reszelt alma >> palacsinta + édes fahéj + reszelt alma >> palacsinta + édes fahéj + reszelt alma ... >> 15 db;
8. Villámgyorsan eltüntet!!

[i] A serpenyőt kikenni csak az első előtt kell.

2 comments:

Erika said...

De guszta így is! Holnap izzítom a serpenyőt megint :-) Köszi a tippeket!

teller-cake said...

De nagyon guszta!!! :-P