Thursday, May 15, 2014

Tepsis csicsóka

roasted_Jerusalem_artichoke
Tepsiben sült csicsóka, vele sült fokhagymával

Vacsorára gyakori nálunk a bento jellegű kicsi ez, kicsi az:
főtt csicseriborsó, esetleg quinoa vagy hajdina, főtt cékla csíkokra vágva, reszelt sárgarépa, karikára vágott uborka, felezett/negyedelt (koktél) paradicsom, újhagyma, piros retek, avokádó, sütőben sült édesburgonya vagy épp tepsis csicsóka.

Az alaposan átmosott csicsókát héjában előfőzöm, majd félbevágom, lekenem olívaolajjal és tepsire sorakoztatva (vágott felével felfelé) készre sütöm. Egy fej fokhagyma is kerül mellé menet közben. Nem kell sokat szöszölni vele, könnyen megvan, egészséges. Egészségünkre!

Tipp: Csicsókás lencsesaláta, Magvas csicseriborsó sült zöldséggel;

2 comments:

Kati said...

De szép:) Nekünk is van a kertben, ki kell így próbáljam :)

Anazar said...

Kati, pompás lehet házi csicsókából!