Wednesday, February 18, 2009

5 MINUTE CHOCOLATE MUG CAKE

Ceges korlevelben erkezett a kovetkezo recept, a veszelyes 5 perces csokolade-bogre-torta:

The most dangerous cake recipe!

Ingredients:
4 tbsp flour
4 tbsp sugar
2 tbsp cocoa
1 egg
3 tbsp milk
3 tbsp oil
3 tbsp chocolate chips (optional)
a small splash of vanilla extract
1 large coffee mug

Add dry ingredients to mug, and mix well. Add the egg and mix thoroughly. Pour in the milk and oil and mix well. Add the chocolatechips (if using) and vanilla extract, and mix again. Put your mug in the microwave and cook for 3 minutes at 1000 watts (high). The cake will rise over the top of the mug, but don't be alarmed! Allow to cool a little, and tip out onto a plate if desired.

And why is this the most dangerous cake recipe in the world? Because now weare all only 5 minutes away from chocolate cake at any time of the dayor night!

[?] Nem rajongok a 'sussunk-fozzunk mikroban'-ert, de egyszer me'g jol johet, ha idohianyban ramtor a csokolades edesseg utani csillapithatatlan va'gy ;-) Aki mar probalta, azert beszamolhat.

4 comments:

Judit Bolyó said...

Kipróbáltuk! A család ott tolongott a mikró elÖtt, hogy elkapja azt a pillanatot, amikor a süti kibugyog a bögréböl... és semmi. De isteni finom volt!

Anonymous said...

Szia!
Én is próbáltam már, bár nekem úgy kicsit jobban bejött, hogy még egy evőkanál tejfölt is tettem bele:)

Anonymous said...

Szia! En is kiprobaltam. Szerintem nem rossz az ize,ahhoz kepest hogy mikroban keszult. Vanilia szosszal nagyon finom volt. Azonban inkabb a sutoben sult sutiket reszesitem elonyben. Az izuk sokkal jobb. En is csak akkor csinalom legkozelebb, ha nem lesz idom sutni, s nagyon csokis edesseg utan vagyom.

Nagyon jo kis egyszeru, otletes receptjeid vannak. koszonet ertuk.Bookmarkoltalak.

Judit

Anazar said...

Köszönöm a figyelmet, Judit :-)