500 g pulykamell
so, bors
1 kisebb fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
pirospaprika
1 ek. kacsazsir
1 db tojas
1-2 szelet kenyer
olivaolaj
A pulykamellel egyutt megdaralom a hagymat es a fokhagymat is. Sozom, borsozom, egy keves fuszerpaprikat is teszek bele. Beleutok egy tojast, majd osszedolgozom egy-ket szelet aztatott (lehet tejben is) kenyerrel es a kanal kacsa- vagy libazsirral. Alaposan atforgatom, hogy mindenhova jusson a fuszerbol, kenyerbol. A kenyer fellazitja a hust, a zsir pedig a pulykamell szarazsagat mersekli.
Gombocok helyett lapitott pogacsakat formalok vizes kezzel, mert nem akarok tul sok olajban sutni. Keves olajon, egyik majd masik oldalukat is aranybarnara sutom. A tal aljara konyhai papirtorlot teszek, hogy felszivja a felesleges olajat. Mig a tobbi sul, fedo alatt pihennek a keszre sultek.
Tipp: A fasirtok sutoben is kisuthetok. Ebben az esetben dionyi gombocokat formalok, a tepsit zsirpapirral boritom, majd lekenem tojassal a gomboket. 180 °C-ra elomelegitett sutoben keszre sutom.
Majonezes krumplisalataval, krumplipurevel, fozelekkel talalhato, csemegeuborka tarsasagaban ;-)
No comments:
Post a Comment