2 db alma
100 g aszalt fekete áfonya
1 ek rum
1 db tojás
100 g cukor
2 ek méz
50 g vaj
1-1,5 dl tej
250 g liszt
2 tk sütőpor
Az áfonyát beáztatom 1 ek rumba.
A tojást és a cukrot habosra keverem, majd hozzáadom a vajat, a mézet és a tejet.
Az árpalisztet elkeverem a sütőporral és egy csipetnyi sóval.
Az almát meghámozom és nagy lyukú reszelőn a liszthez reszelem, hozzáadom a rumos áfonyát, végül a tojásos-cukros masszát is belekeverem.
A muffinformákat kibélelem a papírtartókkal (45x25 mm), ebbe kanalazom a tésztát. Előmelegített sütőben - 170 °C-on - 20-25 perc alatt készre sütöm.
>> Puha, omlós, illatos, tea vagy kávé mellé kitűnő.
No comments:
Post a Comment