Tuesday, September 29, 2009

Dalmácia ihlette paradicsomleves

Hozzávalók (2 személyre):
2 db nagyobb paradicsom
4 ek. paradicsompüré
1 db közepes hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 szelet dalmát sonka
so, bors

1-1 tk. oregáno, majoranna
2 marék rizs


A paradicsomot és a hagymát kockára vágom, aprítóval "pépesítem", majd a fokhagymát, a felkockázott sonkát és a fűszereket is az aprítóba teszem. Ez lesz a leves alapja!

Az alapot felöntöm kevés vízzel és felteszem főni. Ha felforrt, hozzáadom a paradicsompürét, majd újból felforralom, és beleteszem az átmosott rizst. Ha megfőtt a rizs, kész is a leves.

2 comments:

erős ildikó said...

Épp most gondoltam, hogy jó lenne valami paradicsomosat enni... azután ránéztem a levesedre: megvan! De azután meg megláttam az ajváros szendvicsedet, s azt még jobban kívánom...majd csak eldöntöm...:)

Anazar said...

:)