Kacsa mellé készültek az alábbi köretek, nemcsak színben, de ízvilágban is karácsonyi, fűszeres, illatos, ünnepi mindhárom.
• Almás lilakáposzta
Egy fél fej (kisebb) lilakáposztát vékonyra felszeleteltem, mellé egy fej vöröshagymát is. Kevés vajon megfonnyasztottam a hagymát, hozzátettem a káposztát, átforgattam, majd felöntöttem egy narancs frissen facsart rostos levével. Enyhén sóztam, egy-egy csipet őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és frissen őrölt borssal ízesítettem. Fedő alatt 5-10 percig pároltam. Hozzáadtam egy meghámozott, felkockázott főzőalmát (a savanykás Bramley kiváló), 1-2 ek. áfonyaszószt, megszórtam 1-2 ek. finomítatlan nádcukorral, végül felöntöttem kevés vörösborral (borecettel is helyettesíthető, csak kevesebb is elég). Óvatosan (időnként) kevergetve 10-15 percig pároltam.
• Édesburgonyapüré
Két szép édesburgonyát (batáta) meghámoztam, felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem, hozzáadtam egy nagyobb kocka vajat, 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendiót, 2 ek. frissen facsart narancslevet és 2 ek. krémes tejfölt (tejszínnel is helyettesíthető), végül krumplitörővel pürésítettem.
• Áfonyaszósz 2011
Friss cranberry, leves narancsok, finomítatlan nádcukor, fahéj, szegfűszeg, őrölt fahéj - áfonyaszósz részletesen.
• Almás lilakáposzta
Egy fél fej (kisebb) lilakáposztát vékonyra felszeleteltem, mellé egy fej vöröshagymát is. Kevés vajon megfonnyasztottam a hagymát, hozzátettem a káposztát, átforgattam, majd felöntöttem egy narancs frissen facsart rostos levével. Enyhén sóztam, egy-egy csipet őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel és frissen őrölt borssal ízesítettem. Fedő alatt 5-10 percig pároltam. Hozzáadtam egy meghámozott, felkockázott főzőalmát (a savanykás Bramley kiváló), 1-2 ek. áfonyaszószt, megszórtam 1-2 ek. finomítatlan nádcukorral, végül felöntöttem kevés vörösborral (borecettel is helyettesíthető, csak kevesebb is elég). Óvatosan (időnként) kevergetve 10-15 percig pároltam.
• Édesburgonyapüré
Két szép édesburgonyát (batáta) meghámoztam, felkockáztam és enyhén sós vízben puhára főztem. Leszűrtem, hozzáadtam egy nagyobb kocka vajat, 1-2 csipet frissen reszelt szerecsendiót, 2 ek. frissen facsart narancslevet és 2 ek. krémes tejfölt (tejszínnel is helyettesíthető), végül krumplitörővel pürésítettem.
• Áfonyaszósz 2011
Friss cranberry, leves narancsok, finomítatlan nádcukor, fahéj, szegfűszeg, őrölt fahéj - áfonyaszósz részletesen.
No comments:
Post a Comment