Cуп с фрикадельками, vagyis leves húsgombóccal. Krumpli és kapor, a kötelező orosz hozzávalók. Amilyen egyszerű ez a leves, annyira finom. Rég volt terítéken. Megkívántam, el is készítettem (most is pulykából, de ajánlom sertéshúsból is):
Hozzávalók:
400 g darált pulykacomb
10 db tojásnyi krumpli
3-4 szál zeller
1 nagyobb tojás
só, frissen őrölt bors
szemes fekete bors
őrölt fűszerkömény
2 tk. Vega-Mix
1 db babérlevél
nagy csokor friss kapor
1-2 tk. szárított petrezselyem
A darált pulykacombot (6% zsírtartalom) sóztam, borsoztam, meghintetten egy-két csipet őrölt fűszerköménnyel és 1 tk. Vega-Mix-szel, majd egy nagy tojással összedolgoztam, végül hozzáadtam a finomra aprított kapor felét és a kevés szárított petrezselymet. Alaposan elkevertem, félretettem.
A krumplit meghámoztam és félbe vágtam.
Egy lábasban, fedő alatt vizet forraltam, mérsékeltem a tüzet és a gyöngyöző vízbe engedtem a diónyi nagyságúra formált húsgombócokat. Miután mind feljött a víz tetejére, hozzáadtam a zellerszárat és a felezett krumplit. Beletettem a babérlevelet, az egész borsot, egy-két csipet őrölt fűszerköményt, 1 tk. Vega-Mix-szet, és enyhén megsóztam.
Miután a krumpli puhára főtt, kivettem a zellerszárat és a babérlevelet, majd a gombócokat és a krumplit tányérra szedtem és felöntöttem a levessel. Finomra aprított friss kaporral tálaltam.
Hozzávalók:
400 g darált pulykacomb
10 db tojásnyi krumpli
3-4 szál zeller
1 nagyobb tojás
só, frissen őrölt bors
szemes fekete bors
őrölt fűszerkömény
2 tk. Vega-Mix
1 db babérlevél
nagy csokor friss kapor
1-2 tk. szárított petrezselyem
A darált pulykacombot (6% zsírtartalom) sóztam, borsoztam, meghintetten egy-két csipet őrölt fűszerköménnyel és 1 tk. Vega-Mix-szel, majd egy nagy tojással összedolgoztam, végül hozzáadtam a finomra aprított kapor felét és a kevés szárított petrezselymet. Alaposan elkevertem, félretettem.
A krumplit meghámoztam és félbe vágtam.
Egy lábasban, fedő alatt vizet forraltam, mérsékeltem a tüzet és a gyöngyöző vízbe engedtem a diónyi nagyságúra formált húsgombócokat. Miután mind feljött a víz tetejére, hozzáadtam a zellerszárat és a felezett krumplit. Beletettem a babérlevelet, az egész borsot, egy-két csipet őrölt fűszerköményt, 1 tk. Vega-Mix-szet, és enyhén megsóztam.
Miután a krumpli puhára főtt, kivettem a zellerszárat és a babérlevelet, majd a gombócokat és a krumplit tányérra szedtem és felöntöttem a levessel. Finomra aprított friss kaporral tálaltam.
11 comments:
Nagyon finom lehet :-).
Imádom ezt a levest! Étteremben sokszor eszem, készíteni még nem készítettem :), de majd most. Kösz az ötletet.
De nagyon jól néz ki! Ráadásul a kapor egyik kedvenc fűszerem.
Nagyon tetszik! :)
Tetszik.Még nem ettem ilyen levest, de a kapor nekem is az egyik kedvenc levesem. Igaz csak szárított van most otthon.
Nagyon guszta!!!:)
Roppant egyszerűen készíthető és mégis rendkívül finom leves, a kapor üdévé varázsolja- mmm, de megkívántattad, nagyon rég ettem :)
Finom lehet, jól is néz ki!:)
Andrea, az nagyon. Egyszerű és nagyszerű, igazi orosz leveske :-)
Wanna, én is étteremben kóstolgattam, Ungváron, otthon nem készült belőle, de saját háztartás óta fel-felbukkan nálunk ;-)
Gerdi, a kapor adja meg a karakterét.
Petra, örülök :-)
Trollanyu, szárított kaporral nem működne szerintem. Az első randevút mindenképp frissel ajánlom.
Gizi, köszönöm.
Vicuska, hajrá!!
Roza, de még mennyire hogy finom!
Véletlenül akadtam rá erre a levesedre, feltétlenül kipróbálom így is, meg a zöldséges variációt is, sőt elmentettem az orosz-ukrán konyha egyéb ételeit is, a borscsot, a scsit, a zöld scsit,a szoljankát, mert nagyon érdekesek, tudod az idegenforgalomban dolgoztam egész életemben, voltam a még akkori Szovjetunióban is, végigjártam Leningrádot/Szentpétervár/, Moszkvát, Tallint, Rigát és ezek környékét, ettem is a helyi jellegzetességekből, de túlzás lenne azt állítanom, hogy ismerem, mert nem így van, de mindenképpen érdekel.
Aniko, akkor te tobbet lattal a SZU-bol mint en! Szeretem a konyhajukat, egyszeru de izekben gazdag.
Post a Comment