Tuesday, December 20, 2011

Füstölt makréla pástétom

smoked-mackerel-pate
Illatos, ízletes füstölt makréla kenyérre, crackers-re,
kenhető, mártogatható.

Hozzávalók:
2 db füstölt makréla filé
fél lime leve
1 tk. tormakrém
csipet só
frissen őrölt fehérbors


smoked-mackerel
A halnak lehúztam a bőrét, majd átnéztem, hogy ne legyen benne szálka. Feltépdeltem és aprítóba tettem. Hozzáadtam a tormaszószt, enyhén sóztam, borsoztam majd meglocsoltam a lime levével (1 ek.-nyi) és krémesítettem (csak párszor átfordult, hogy le legyen túl pép). Német stílusú rozskenyéren, füstölt Gubbeen sajttal és koktélparadicsommal tálaltam.

smoked-mackerel-pate-on-german-style-brown-bread
Tipp: krémsajtos-mustáros makrélapástétom, krémsajtos-majonézes tonhalkrém, krémsajtos-hagymás lazackrém, gravlaxkrém;

2 comments:

Hoffmann Erika said...

nagyon guszta, jo otletet adtal a makrelaval, eddig meg csak lazackremet csinaltam.

Anazar said...

Erika, aromásabb, karakteresebb, erőteljesebb ízvilágra számíts a visszafogott lazac után.