Sunday, March 24, 2013

Tejszínes-meggyes kocka

tejszines_meggyes
Gyors desszert kényelmes vasárnapokra, hozzáadott cukor nélkül

Valami kis édesre vágytam, könnyűre, gyorsra, habosra. Legyen savanykás. Legyen rajta tejszínhab! Ne legyen benne cukor. Ne kelljen vele pepecselni, de sütve is legyen. Kakaós piskóta, meggy, tejszín.

Hozzávalók: 4 db tojás, csipet só, 3 ek. liszt, 1 csapott tk. sütőpor, 1 ek. keserű kakaó, 2 ek. nyírfacukor (xylitol), meggydarabos lekvár, 2 dl tejszín (double cream), étcsokoládé.

A tojásból, lisztből, sütőporból, kakaóból és nyírfacukorból piskótatésztát sütöttem. Miután kihűlt meggydarabos sűrű lekvárral megkentem, majd keményre vert tejszínhabot tettem rá, végül étcsokoládét reszeltem a tetejére. Pillanatok alatt elfogyott, ott, állva a konyhában.

[i] St. Dalfour NO ADDED SUGAR Black Cherry Spread INGREDIENTS:
Black Cherries 55%, Grape Juice Concentrate, Fruit Pectin, Lemon Juice.

7 comments:

Gerdi said...

El sem tudok jobbat képzelni egy ilyen sütinél!

Viktória Bori said...

Nagyon finom lehet, mutatóska!

Rebarbara said...

Nagyon guszta!

Csilla said...

Szinte érzem a leírásod alapján az ízét a számban! :)

teller-cake said...

Fantasztikus, én is szívesen beszálltam volna az állva-elfogyasztásába! ;-)

Hankka said...

De jól kitaláltad, nagyon guszta lett! :)

Anazar said...

Lányok, köszönöm szépen!