Finom, omlós, tavaszváró virágok, hozzáadott cukor nélkül
Hozzávalók (kb. 30 virághoz):
250 g liszt (Doves Farm Organic White Spelt Flour)
50 g kukoricaliszt (kukoricakeményítő)
2 tojássárgája (organic)
200 g vaj (organic)
100 g nyírfacukor (xylitol)
csipet só
vaníliakivonat (Organic Vanilla Extract*)
baracklekvár (St. Dalfour Thick Apricot**)
A lisztet, (kukorica)keményítőt elkevertem a sóval, nyírfacukorral, majd hozzáadtam a tojássárgáját és a vaníliakivonatot, végül beledolgoztam a vajat. Átgyúrtam. A kapott tésztát fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem.
Lisztezett deszkán kinyújtottam, kiszaggattam, majd sütőpapírral borított tepsibe sorakoztattam és 180 °C-on 10-12 percig sütöttem.
Miután teljesen kihűltek a virágok, baracklekvárral összeragasztottam és porrá tört nyírfacukorral meghintettem.
Miután teljesen kihűltek a virágok, baracklekvárral összeragasztottam és porrá tört nyírfacukorral meghintettem.
* Organic Vanilla Extract INGREDIENTS water, organic ethyl alcohol (35%), organic vanilla bean extract (3%).
** ST. DALFOUR Thick Apricot Fruit Spread INGREDIENTS Apricots 55%, Grape Juice Concentrate, Fruit Pectin, Lemon Juice.
4 comments:
Gyönyörű "virágok"! Boldog húsvétot!
Nagyon helyeskék a kis virágok, biztosan fincsik! :) Kellemes, pihentető ünnepet Nektek! :)
Wanna, Hankka, köszönöm szépen. Remélem Nálatok is szépen telt az ünnep!
Igen, köszi! :)
Post a Comment