Fűszeres olajjal sült édesburgonya
Kell hozzá: édesburgonya, olívaolaj, cajun-fűszerkeverék, nagyobb szemű tengeri só.
A megmosott, hámozatlan édesburgonyát (másik nevén batáta) hosszában vékonyan felszeleteltem, sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam, majd lekentem olívaolajjal elkevert cajun-fűszerkeverékkel, és enyhén meg is sóztam. 200 °C-on itt-ott barnásra sütöttem. Kiváló snack, de köretként is remekül kombinálható.
[i] Cajun-fűszerkeverék: őrölt bors, kömény, mustár, pirospaprika, chili, oregánó, kakukkfű, tengeri só, fokhagyma és hagyma.
4 comments:
De guszta:) Még sosem ettem édeskrumplit.
De jó, ez még sosem jutott eszembe:) Vettem két hatalmas édesburgonyát, igaz valami máshoz, de ezt ki kell próbálnom. Szép húsvéti ünnepeket kívánok Neked:)
Én sem ettem még édesburgonyát, hacsak nem azonos ez az itteni csicsókával!? Hosszúkás,kissé keskeny, világos színű burgonyaféle.
Kipróbálnám!:)
Kati, nem csak finom, de egészséges, vitamindús, tápláló!
Trollanyu, mi nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom!
Tiffanylda, nem, nem, a csicsóka az édesburgonyával (batáta) nem azonos. A húsa ugyan lehet világos, sárga vagy lila, de mégis a narancszínű a legelterjedtebb errefelé. Nem rokona a burgonyának. A csicsóka a napraforgóval rokon.
Post a Comment