Hozzavalok:
2 csesze rovid szemu japan rizs (tapado's)
1/2 csesze rizsecet
2 tk. so
1/4 csesze cukor
4" konbu hinar
2 csesze rovid szemu japan rizs (tapado's)
1/2 csesze rizsecet
2 tk. so
1/4 csesze cukor
4" konbu hinar
A rizst apro lyuku szurokere teszem es hideg csapviz alatt alaposan, tobbszor atmosom. Addig mosom, ameddig tiszta viz nem tavozik rola. Majd egy labasba teszem, felontom annyi vizzel, hogy ketujjnyira ellepje es 30 percig aztatom. Ismet szurokebe teszem es a fenti modon atmosom.
A rizst labasba/nyeles serpenyobe teszem es felontom 2 1/4 csesze vizzel. Fedovel letakarom, magas homersekletem felforralom. Ha mar latom a gozt es a buborekokat kiszivarogni a fedo alol, mersekelem a tuzet es a legalacsonyabb hofokon gozolom tovabb 20 percig. A fedot nem szabad egy percre sem levenni!
A rizsecetet elkeverem a soval es a cukorral, es kozepes hofokon felforralom, amig a cukor el nem olvad. Lehuzom a tuzrol, beleteszem a konbut es hagyom kihulni.
A rizset is lehuzom a tuzrol, es feado alatt (!) 15 percet pihentetem, majd egy nagy talba szedem. A labas falahoz, aljahoz ragadt rizsszemeket nem szabad felkapargatni, csak rontana a sushi-rizs izen, allagan.
Az ecetbol kiveszem a konbut es fakanalra csorgatva a rizshez ontom az ecetes-cukros-sos alapot. Finoman osszekeverem es hagyom kihulni, mielott hozzalatok a sushikesziteshez.
No comments:
Post a Comment