1 db egesz csirke (2 kg)
2 nagy fej hagyma
150 g napon aszalt paradicsom (olajos, fuszeres)
2-3 ek. Dijon mustar
csipet so, frissen orolt bors
2-3 csipet rozmaring, majoranna
1 dl olivaolaj, dionyi libazsir
A csirket kivul-belul alaposan atmosom. Megtoltom a cikkekre vagott hagyma fele'vel es a fuszeres, olajos, napon aszalt paradicsommal, majd tuzallo talba helyezem. Alaposan atkenem a mustarral. Enyhen sozom, borsozom, majd finoman meghintem szaritott rozmaringgal es majorannaval. A talba teszem a cikkekre vagott maradek hagymat, az olivaolajat es a dionyi libazsirt, majd felontom 1-1,5 dl vizzel. Alufoliaval letakarom es 180 °C-ra elomelegitett sutoben 2,5-3 orat sutom.
>> Az illatos, aromas hus szinte leomlott a csontrol :-)
No comments:
Post a Comment