Monday, December 26, 2011

Datolyás fasírtgolyók, Olivier saláta

pork-date-meatballs-olivier-salad
Tepsiben sült, mini fasírtok karácsonyi kivitelben, datolyával gazdagítva, hozzá vegetáriánus Olivier saláta (Cалат Оливье, a.k.a. franciasaláta).

A fasírtgolyókat idén sertéshúsból (400 g) készítettem, vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt fűszerköménnyel, Vega-Mix-szel, szárított petrezselyemzölddel ízesítettem, egy nagyobb tojással összefogtam, végül 8-10 szem nagyobb datolyát is belekockáztam. Gombóccá formáltam (formáltuk) és 180 °C-ra előmelegített sütőben, zsírpapíros tepsin barnára sütöttem.

A Olivier saláta most is húsmentesen készült: főtt krumpli, főtt tojás, zöldborsó, savanyú uborka, só, frissen őrölt bors és majonéz-(natúr)joghurt fele-fele, meg 2 ek. tejföl.

3 comments:

Vicuska said...

Telítve vagyok az ünnepi finomságokkal, de ezzel a tányérkával megenném ezt az adagot :D

Hobbychef said...

Érdekes összeállítás!

Anazar said...

Vicuska, :-))))

Hobbychef, nem kell megijedni a datolyától, pompás bele/vele!