Tepsiben sült, mini fasírtok karácsonyi kivitelben, datolyával gazdagítva, hozzá vegetáriánus Olivier saláta (Cалат Оливье, a.k.a. franciasaláta).
A fasírtgolyókat idén sertéshúsból (400 g) készítettem, vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt fűszerköménnyel, Vega-Mix-szel, szárított petrezselyemzölddel ízesítettem, egy nagyobb tojással összefogtam, végül 8-10 szem nagyobb datolyát is belekockáztam. Gombóccá formáltam (formáltuk) és 180 °C-ra előmelegített sütőben, zsírpapíros tepsin barnára sütöttem.
A Olivier saláta most is húsmentesen készült: főtt krumpli, főtt tojás, zöldborsó, savanyú uborka, só, frissen őrölt bors és majonéz-(natúr)joghurt fele-fele, meg 2 ek. tejföl.
A fasírtgolyókat idén sertéshúsból (400 g) készítettem, vöröshagymával, fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, őrölt fűszerköménnyel, Vega-Mix-szel, szárított petrezselyemzölddel ízesítettem, egy nagyobb tojással összefogtam, végül 8-10 szem nagyobb datolyát is belekockáztam. Gombóccá formáltam (formáltuk) és 180 °C-ra előmelegített sütőben, zsírpapíros tepsin barnára sütöttem.
A Olivier saláta most is húsmentesen készült: főtt krumpli, főtt tojás, zöldborsó, savanyú uborka, só, frissen őrölt bors és majonéz-(natúr)joghurt fele-fele, meg 2 ek. tejföl.
3 comments:
Telítve vagyok az ünnepi finomságokkal, de ezzel a tányérkával megenném ezt az adagot :D
Érdekes összeállítás!
Vicuska, :-))))
Hobbychef, nem kell megijedni a datolyától, pompás bele/vele!
Post a Comment