Friday, December 16, 2011

Mexikói melegszendvicskrém

mexican-toasted-sandwich
A kollégiumi évek egyik meghatározó íze volt a (konzerv) Globus Mexikói melegszendvicskrém. Előszeretettel került a tányérunkra vacsoraidőben, különösen a hűvösebb napokon, volt, hogy hetente kétszer is. Tetszett az ízvilága (a többi szendvicskrémmel ellentétben), olcsó volt és laktató.

Az utóbbi pár évben meg-megkísértett, de mindig visszatettem a polcra, hogy jobb neki ott, mint a gyomromban. Cukor, hidrogénezett növényi zsír, stabilizátor, gyártási szalonna, "fűszerek"...

Összetevők: ivóvíz, csemegekukorica, pritaminpaprika, vöröshagyma, hidrogénezett növényi zsír, szárazbab, csípős kolbász [sertéshús, gyártási szalonna, marhahús, ivóvíz, szójafehérje, sertésbőrke, fűszerek, konyhasó], sertéshús, füstölt szalonna, kukoricakeményítő, szójafehérje koncentrátum, marhahús, szójaliszt, konyhasó, cukor, fűszerek, marhafaggyú, stabilizátor (xantán).

A gondolat csak nem hagyott nyugodni, elkészítettem hát a magam mexikói melegszendvicskrémét.

mexican-sandwich-cream-ingredients
Hozzávalók: kukorica (konzerv), lilahagyma, zöld húsos paprika, vesebab (kidney bean, konzerv), babpüré (frijoles refritos, aka törvepaszuly), chorizo, só, szárított koriander és oregánó, chili, lime.

A chorizo bőrét lehúztam, apróra felkockáztam és egy nyeles serpenyőben, közepes hőfokon, kavargatva kipirítottam (5-6 perc), majd konyhai papírtörlőre szedtem és a zsír javát felitattam, hagytam kihűlni.

A hagymát és a húsos zöld paprikát apró kockára vágtam, a kukoricát és a vesebabot leszűrtem, lecsepegtettem.

mexican-sandwich-cream-ingredients
A fent előkészített hozzávalókat egy tálba tettem és alaposan elkevertem. Enyhén sóztam, meghintettm kevés korianderrel és oregánóval, tördelt szárított chilivel és ráfacsartam kevés lime levet. Átforgattam, majd hozzáadtam a babpürét és krumplitörővel finoman átdolgoztam.

Az elkészült krémet kenyérre kentem, megszórtam finomra reszelt sajttal és a grill alatt világosra pirítottam.

A krém jól záródó dobozban 1-2 napig eláll a hűtőszekrényben.

mexican-sandwich-cream

6 comments:

Erika said...

Jol nez ki, de azert valld be, hogy nyomaba sem er a konzervnek:) legalabbis ami a muanyag osszetevoket illeti ;D

Éva said...

Nagyon finom lehet guszta!

Gizi said...

Nagyon finom lehet, és így legalább tudod mi van benne. Az a melegszendvics pedig istenien néz ki. Kérhetek belőle kóstolót??:)

Roza said...

Recept mentve!:)

Kati said...

Finom lehet, örvendek, hogy ismét látlak:)

Anazar said...

Erika, mosolygok! Kóstolgattuk, ízlelgettük és arra jutottunk, hogy something is missing... Biztos valamelyik kémcsőadalék lehetett ;-)))))))

Éva, az bizony!

Gizi, gyere, gyere! Jól is lakhatsz ;-)

Roza, majd számolj be, hogy ízlett.

Kati, az volt. Örülök, hogy benéztél!