Thursday, March 28, 2013

Édesburgonya crisps

baked_sweet_potato
Fűszeres olajjal sült édesburgonya

Kell hozzá: édesburgonya, olívaolaj, cajun-fűszerkeverék, nagyobb szemű tengeri só.

A megmosott, hámozatlan édesburgonyát (másik nevén batáta) hosszában vékonyan felszeleteltem, sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam, majd lekentem olívaolajjal elkevert cajun-fűszerkeverékkel, és enyhén meg is sóztam. 200 °C-on itt-ott barnásra sütöttem. Kiváló snack, de köretként is remekül kombinálható.

[i] Cajun-fűszerkeverék: őrölt bors, kömény, mustár, pirospaprika, chili, oregánó, kakukkfű, tengeri só, fokhagyma és hagyma.

baked_sweet_potato

4 comments:

Kati said...

De guszta:) Még sosem ettem édeskrumplit.

trollanyu said...

De jó, ez még sosem jutott eszembe:) Vettem két hatalmas édesburgonyát, igaz valami máshoz, de ezt ki kell próbálnom. Szép húsvéti ünnepeket kívánok Neked:)

Tiffanylda said...

Én sem ettem még édesburgonyát, hacsak nem azonos ez az itteni csicsókával!? Hosszúkás,kissé keskeny, világos színű burgonyaféle.
Kipróbálnám!:)

Anazar said...

Kati, nem csak finom, de egészséges, vitamindús, tápláló!

Trollanyu, mi nagyon szeretjük, csak ajánlani tudom!

Tiffanylda, nem, nem, a csicsóka az édesburgonyával (batáta) nem azonos. A húsa ugyan lehet világos, sárga vagy lila, de mégis a narancszínű a legelterjedtebb errefelé. Nem rokona a burgonyának. A csicsóka a napraforgóval rokon.