Friday, May 09, 2014

Fahéjas-almás hajdinapalacsinta

layered_buckwheat_cepes_GF
Illatos fehéjjal és savanykás almával rakott GF palacsinta

Cseperedő örökmozgóm palacsintafüggő lett. Az elmúlt hat hétben szinte nem volt olyan nap, hogy ne sütöttem volna egy adaggal. Volt, hogy ebédhez is, és vacsorához is 'pacsi' járt. Dehogy bánok én naponta palacsintát enni, csak állni ne kellene felette egy órát! Az almás-fahéjas, pontosabban az alma-fakéj lett a kedvenc. Töltögetés és tekergetés helyett inkább rétegezem. Kisütök egyet, megszórom édes fahéjjal, meghintem reszelt almával, majd jön rá a következő, és a következő. A tetejére már csak édes fehéj kerül.

Kell hozzá (15 db, 15 cm Ø):
300 ml kókusztej (Koko Dairy Free Original + Calcium)
1/2 csésze hajdinaliszt (gluténmentes)
2 db tojás
1 csipet szódabikarbóna (opcionális)
fél tk. őrölt fahéj
2 ek. olívaolaj

+ 1 tk. nyírfacukor (xylitol)
+ 1 tk. őrölt fahéj
+ 1 db nagyobb savanykás alma


A hozzávalókat kézi habverővel összekevertem, majd egy bő órára hűtőszekrénybe tettem.

A zománcozott serpenyőt (15 cm Ø) felforrósítottam és közepesnél kisebb lágon (elektromos tűzhely 2/5), fél merőkanálnyi adagokban kisütöttem a palacsintákat. Két tányér között tartottam melegen.

Csak az első palacsinta előtt olajozom ki a serpenyőt.

A rétegek közé került az édes fahéj (nyírfacukor + őrölt fahéj), valamint a reszelt alma, amit meghámoztam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem, és egy kevés citromlevet facsartam rá, hogy ne barnuljon. Jó étvágyat!

2 comments:

Hankka said...

Nagyon guszta, ha ilyen finomságokat kapnék, én is függő lennék! :)

Vicuska said...

De jó!