Thursday, July 08, 2010

Grillezett teriyaki lazac nyársak

grilled-salmon-teriyaki-skewersHozzávalók (4 db nyárs):
280 g lazacfilé

Teriyaki pác:
2 ek. sake , 2 ek. mirin
5 ek. szójaszósz
fél citrom leve és húsa
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kk. szezámolaj


A pác elkészítése: összeöntöm a sakét, mirint, szójaszószt és a szezámolajat, belefacsarom a kimagozott citromot a húsával együtt, végül hozzáadom a vékony szeletekre vágott fokhagyát.

A lazacfilét 2-3 ujjnyi kockára vagdosom, egy mélyebb tányérba helyezem, majd leöntöm a teriyaki páccal, letakarom és legalább egy órán át hűtőben pihentetem.

A pácolt lazacot nyársakra húzom. A felforrósodott grillt lekenem olajjal, majd a nyársakat mindkét oldalán megsütöm.

Tipp: Friss, ropogós salátalevelekkel (cos), grillezett cukkinivel és egy-egy karika citrommal tálalom.

No comments: