Saturday, July 31, 2010

Viva Mexico (Edinburgh)

Viva-Mexico-tortilla-soup
Viva-Mexico-chimichangaKora reggel volt még, kialvatlanok voltunk a hajnali keléstől és kábák a repülőúttól (még ha rövid is volt), amikor a szállodához vezető úton elhaladtunk az étterem ablaka alatt. Fél szemmel tudomásul is vettük, igen, egy mexikói, jó tudni. Majd pár méter után valami belső késztetés nyomása alatt visszafordultunk alaposabban szemügyre venni a menüt, bekukucskáltunk az ablakon, és onnantól nem volt menekvés. Szégyen, nem szégyen, Edinburgh-öt először mexikói módra fogjuk megízlelni!

Visszatértünk hát ebédre. Alig pár asztal volt csak, és az is mind foglalt, már rákészültünk az elutasításra, amikor a kiszolgáló személyzet az alsó szintre invitát. Alul egy tágasabb, talán még színesebb helyiség fogadott. A hely tömve volt régi, letűnt, mexikói büszkeségtől dagadó fotókkal!

Egy-egy levest (tortilla, csípős bab), meg chimichangát és enchiladast kértünk. Oh boy o boy, újra Mexikóban találtuk magunkat! Sem a szám, sem a torkom nem éreztem már (!) a leves végére, patakzottak a könnyeim a főételnél, de másfél éve nem ettem ilyen jót! Edinburgh máris a szívembe lopta magát.

Julio és Judy Gonzalez aprócska étterme 1984 óta varázsolja Mexikó ízeit Edingurgh óvárosának szívébe, egy kőhajításnyira a Royal Mile-től. Ebédre kinyitnak két órára, majd hat után vacsorára ismét. Kár kihagyni!

Viva Mexico
A: 41 Cockburn Street, Edinburgh EH1 1BS, Scotland
T: 0131 226 5145
W: http://viva-mexico.co.uk/

No comments: