Monday, July 19, 2010

Tandoori fűszerezésű grillezett csirke falatok

tandoori-spiced-grilled-chicken-piecesHozzávalók:
2 db csirkemellfilé
1 fej saláta (red gem)


A páchoz:
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
diónyi friss gyömbér
2 tk. tandoori fűszerkeverék
fél tk. garam masala
fél tk. őrölt kömény (cumin)
6-8 szem zöld kardamom
2 ek. friss citromlé
3-4 ek. joghurt, csipet só


A csirkemellet kisebb darabokra vágtam, majd egy mélyebb edénybe helyeztem, megszórtam apróra vágott fokhagymával és meglocsoltam az olívaolajjal. Alaposan átforgattam, majd hozzáadtam a finomra aprított gyömbért, a frissen facsart (egy kisebb fél) citrom levét és húsát, a fűszereket, végül a joghurtot. Alaposan átkevertem, majd letakartam és 2-3 órát hűtőben pihentettem.

A húsokat a felhevített grillen megsütöttem. Ropogós salátalevéllel tálaltam.

[!] A pácolt hús (joghurt, fokhagyma) könnyen leragad, ezért az elején gyakran érdemes forgatni, hogy a megpuhult rész ne tapadjon a bordákhoz. Miután mindkét oldalát 15-20 másodpercig pirítottuk, már rajta lehet hagyni, hogy átsüljön.

2 comments:

Anonymous said...

Hol grilleztél?
Andi

Anazar said...

Négy fal között, a konyhában ;-), Le Creuset Grill-lel.