Muffin friss földieperrel
Hozzávalók (10 db 40 g-os muffinkához):
1 db tojás
120 ml tej
50 g puha vaj
150 g liszt (tönkölybúza)
3 csapott ek. finomítatlan nádcukor (3x12g)
1 csipet só
1 csipet szódabikarbóna
1 tk. sütőpor
8-10 szem friss eper
1 ek. zabpehely
A puha vajat krémesre, habosra kevertem 1 csapott ek. cukorral. A tojást kettéválasztottam. A sárgájához és a fehérjéhez is egy-egy ek. cukrot adtam. A sárgáját addig kevertem, amíg ki nem fakult a színe, a fehérjét pedig kemény habbá vertem.
Folyamatos kevergetés mellett vékonyan a krémes vajba csorgattam a habos tojássárgáját. Hozzáadtam a szobahőmérsékletű tejet. A liszthez (Doves Farm Organic White Spelt Flour, unbleached) kevertem a sót, a szódabikarbónát és a sütőport, majd a tésztaalapba szitáltam, elkevertem, végül óvatosan beleforgattam a tojásfehérjét.
A tésztát muffin papírkákba kanalaztam (1 ek./forma), majd megszórtam egy-egy tk. kockára vágott szamócával és meghintettem egy-egy bő csipet zabpehellyel.
200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam és 15-20 perc alatt készre sütöttem. Rácson hagytam előbb langyosra hűlni. Friss szamócával, meg darabos szamócalekvárral kínáltam.
Inspiration: The Cookie and Biscuit Bible, Tipp: National Strawberry Week;
5 comments:
Hú de jól néz ki ez a muffin!Szép!!!
Gyönyörű!! Elsőre azt hittem, hogy mandulával van megszórva, de a zabpehely is abszolút nyerő nálam! :-)
Tökéletes:) S milyen hatalmasra nőttek, nagyon tetszik:)
Nagyon szépségesek ezek a muffinok. Szinte érzem az ízét, és most jó nagyokat nyelek. :)
Mellissina, köszönöm.
Teller-Cake, köszönöm. Mandulával sem lehet rossz! ;-))
Trollanyu, köszönöm.
Gizi, köszönöm. Megkínálhatlak? :-)
Post a Comment