Krémes kókuszos tejberizs, finomított cukor nélkül
Hozzávalók (személyenként):
negyed csésze rizs
1 csésze tej
40 ml tejszín (double cream)
1-2 tk. kókuszkrém (creamed coconut)
1 csipet só
csapott ek. nyírfacukor
2-3 ek. kókuszreszelék + 1 ek. pirítani
A rizst (ezúttal az aromásabb basmatit használtam) a tejben a csipet sóval feltettem főni. Miután felforrt, hozzáadtam a tejszínt, a kókuszkrémet és a kókuszreszeléket, majd lassú tűzön, fedővel félig letakarva finoman gyöngyöztettem. Amikor elkezdett besűrűsödni, hozzáadtam a nyírfacukrot (xylitol), majd kavargatva készre főztem.
Lehúztam a tűzről és fedő alatt pihentettem 5-10 percet.
Közben egy kisebb nyeles serpenyőben a megmaradt 1 ek. kókuszreszeléket alacsony lángon (szárazon!) világosra pirítottam. A langyosra hűlt tejberizst tálkába kanalaztam és meghintettem az aromásra, szép ropogósra pirult kókuszreszelkékkel. Jó étvágyat! Szép hétvégét!
• Biona Organic Creamed Coconut INGREDIENTS: Organic Coconut.
Tipp: Epres-tejszínes tejberizs, Hozzávaló: rizs;
7 comments:
Nagyon finom lehet guszta! Még ezt nem is hallottam hogy a kókuszreszeléket pirítani? Biztosan aromásabb megpirítva!
Nagyon finom lehet kókuszosan, a pirított kókusz számomra is újdonság.
Éva, köszönöm. Igen, pirítva a kókuszreszelék nagyon finom illatot és ízt ad, arról nem is beszélve, hogy mutatósabb dekoráció ;-)
Petra, köszönöm. Ajánlom kipróbálásra, remek íz :-))
A tejberízs nagy kedvenc. És a kókusz is. Együtt és még tejszínnel... mekkorát ennék belőle:)
Nagyon finom lehet!:) Kókuszkrémet lehet kapni, vagy mit tennél bele helyette?
Emi, megkínálhatlak??
Tiffanylda, bio-boltokban biztosan kapható kókuszkrém/krémkókusz, ha mégsem, helyete tehetsz bele több kókuszreszeléket.
Köszi!:)
Post a Comment