Tuesday, June 05, 2012

Porridge - reggeli ír módra

porridge
Tipp: Porridge (ír zabkása), Hozzávaló: zabpehely

Hozzávalók (2 személyre):
1 bő csésze (300-320 ml) tej
egy csipet só
1/3 csésze (40 g) zabpehely
1 bő tk. zabkorpa
1-2 tk. feketeribizli lekvár

Miután megfőtt, a zabkorpát hozzákeverni, és fedő alatt 2-3 percet pihentetni, majd feketeribizli lekvárral (No Added Sugar St. Dalfour Blackcurrant) tálalni.

8 comments:

Tiffanylda said...

Képzeld, mióta olvastam nálad a különféle változatait, rászoktam!:) Szerencsére sokat nem tudok enni belőle, de így is hizlal!:( Most vízzel készítem.

Anazar said...

Tiffanylda, örülök! Hogy hizlalna, arról nem tudok beszámolni, nálam ilyen 'tünetet' nem okozott. Persze a tejszínnel-tojással főzött zabpehelykrém nem épp diétás. Vízzel készítve is értékes reggeli. Dobj bele egy csipet sót, meg rá egy kis kocka vajat tálaláskor ;-)

Tiffanylda said...

Köszi, megpróbálom, bár nekem így is tökéletes. Tudod, az az érdekes, hogy sokáig nem leszek éhes tőle és ez nagyszerű! Azt olvastam, hogy hizlal.., de akkor nem hiszem el!:)

Unknown said...

Hát ezt kipróbálom, nagyon jó lehet, van egy olyan érzésem hogy gyermekeim ezt elég csöndben fogyasztanák! Mert állandóan tele lenne a szájuk :)

Anazar said...

Tiffanylda, igen, nagy előnye, hogy a teltség érzetét hosszan megtartja, köszönhető ez a komplex szénhidrátoknak és a magas rost-tartalomnak ;-)

Vikvi, :-)))) Ha szeretik a tejberizst meg tejbegrízt, ezzel sem lesz probléma ;-))

orsi said...

én is mindig tejes dolgokat reggelizek, de a változatosság kedvéért ki fogom próbálni. Szerencsére mindig van itthon tej, sokszor veszünk UHT tejet, hogy ne épp reggelre fogyjon el :) http://minu.me/-igazitej

Anazar said...

Orsi, mindenképp próbáld ki ;-)
Én sosem voltam oda az UHT tejért (furcsa íze van, meg elriaszt, hogy hat hónapig jó), inkább a friss, pasztőrözött tejet részesítem előnyben. Az UHT ugyan ugyanannyi kalóriát és azonos mennyiségű kalciumot tartalmaz, mint a pasztőrözött tej, de tápanyag-veszteség (B12-, C-vitamin, tiamin) előfordulhat, ebből a folsavé különösen jelentős. Viszont!!, az UHT tej nagy előnye, hogy a hűtött szállítás magas költsége kiküszöbölhető, ráadásul nem csekély üvegházhatást csökkentő környezeti tényező...

wannabe chef said...

A tejbegríznél és rizsnél én sokkal jobban szeretem! (Pláne, egy kis muscovado cukorral megszórva, de ezezla fekete ribizlivel is isteni lehet! Ki is fogom próbálni!)