Aszalt és friss gyümölcsös quinoa kesudióval és korianderrel
Kell hozzá:
quinoa
őrölt kurkuma
kesudió
aszalt áfonya*
zöldhagyma
friss korianderlevél (cilantro)
olívaolaj
őrölt római kömény (cumin)
fahéj
mandarin
A quinoát az őrölt kurkumával megfőztem (1 csése quinoához 1-és-negyed csésze vízben). Lehúztam a tűzről, és fedő alatt további öt-hét percet pihentettem, majd egy nagy tába szedtem és hagytam teljesen kihűlni. Meghintettem bőven őrölt római köménnyel. Vékonyan megcsorgattam kevés olívaolajjal.
A kesudiót szárazon megpirítottam (közepes tűzön, kavargatva). Miután teljesen kihűlt, hozzáadtam a quinoához. Beleszórtam az aszalt áfonyát, a felkarikázott zöldhagymát, a friss korianderlevelet, végül a három-négy részre vágott mandarin szeleteket és a bő csipet fahéjat. Óvatosan összeforgattam. Egészségünkre!
[*] Biona Organic Cranberries INGREDIENTS: Cranberries (52%), apple juice concentrate (47%), sunflower oil (1%).
Tipp: Diós-szezámos zöldbab; Uborkás-kapros csicseriborsó;
Áfonyás-almás lila káposzta; Aranyló quinoa diófélékkel;
2 comments:
Nagyon boldog új esztendőt kívánok Nektek szeretettel! :)
Nagyon szépen köszönöm Hankka, boldog új esztendőt Nektek is!!
Post a Comment