Narancsos ízvilágú mákos tekercs teljes kiőrlésű liszttel
Kell hozzá:
teljes kiőrlésű liszt *
zabtej **
friss élesztő
kókuszpálmacukor (kókuszvirágnektár)
kókuszolaj
tojás
nyírfacukor (xylitol)
mák
lédús narancs
baracklekvár ***
Egy kevés zabtejet meglangyítottam, belemorzsoltam az élesztőt, adtam hozzá kókuszpálmacukrot, és hagytam, hogy dolgozzom.
A lisztbe beledolgoztam 2-3 ek. kókuszolajat és 1 tojást, hozzáadtam a felfuttatott tejet, majd igény szerint még liszttel hozzáigazítva puha tésztát dagasztottam. Egy nagy tálba tettem, konyharuhával letakartam, és hagytam bő háromnegyed órát kelni.
Közben a mákot megdaráltam, ráöntöttem egy narancs frissen facsart, rosttal teli levét. Nyírfacukorral édesítettem.
A megkelt tésztát hosszúkásra kinyújtottam. Leheletvékonyan megkentem baracklekvárral, majd rákentem a sűrű mákos tölteléket és feltekertem. Ráhelyeztem egy sütőpapíros tepsire, ismét letakartam és hagytam negyed órá kelni.
Előmelegítettem a sütőt 180 °C-ra. A mákos tekercset lekentem egy felvert tojással, majd aranybarnára sütöttem. Rácson hagytam kihűlni.
[*] Doves Farm Organic Strong Wholemeal Bread Flour INGREDIENTS Wheat.
[**] Rude Health Organic Oat Drink INGREDIENTS Natural spring water, organic wholegrain oats (11%), organic cold-pressed sunflower oil, sea salt.
[***] Bonne Maman Apricot Conserve INGREDIENTS Apricots, sugar, cane sugar, concentrated lemon juice, gelling agent (fruit pectin).
Tipp: Bobájka; Szegedi rakott rétes; Zabtej házilag;
3 comments:
Boldog Új Évet kívánok:)
a bejglit nem nagyon szeretem, de ez szimpi, jó sok mákkal. :-)
Kati, köszönöm. Boldog Új Évet kívánok én is!
Erika, alaposan teletömtem mákkal ;-))
Post a Comment