Töltött egész tengeri sügér sütőben sütve
Kell hozzá:
tengeri sügér (sea bass)
fokhagyma
friss gyömbérgyökér
shallot hagyma
friss koriander
Vega-Mix
olívaolaj
fehérbor* (opcionális)
Az alaposan átmosott hal hasüregét megkentem 1 tk. Vega-Mix (köszönöm Erika!) és 1 ek. olívaolaj keverékével, majd megtöltöttem félbe vágott fokhagymagerezdekkel, friss gyömbérgyökér szeletekkel, shallot hagyma negyedekkel és friss koriander levéllel. Csak bátran, bőven, nem kell sajnálni a belevalókat!! Végül fogpiszkálóval összetűztem, jénaiba fektettem. Öntöttem alá kevéske vizet, amibe kevés fehérbort löttyintettem, majd rátettem a jénai tetejét és egy órára 180 °C-os sütőbe toltam. A hal bőre ropogós lett, a húsa pedig omlós, szaftos, és illatos. Jó étvágyat!
[*] Les Domaines Brocard Organic Chablis 2011
Tipp: Diós-szezámos zöldbab
Uborkás-kapros csicseriborsó
Áfonyás-almás lila káposzta
Aranyló quinoa diófélékkel
3 comments:
Milyen különleges finomság, nagyon guszta! :)
guszta nagyon!:-)
Hankka, Erika, köszönöm ;-)
Post a Comment