meggy, malna, ribizli
fahej (orolt v. ege'sz)
6-8 db szegfuszeg
frissen reszelt szerecsendio
csipet so
2-3 ek. finomitatlan cukor
2,5 dl tejszin + 1 ek. liszt
A gyomolcsot atmosom (par furt ribizlit es par szem meggyet felreteszek). A ribizlit lefurtozom, a meggyet eles kessel kettevagom es kiemelem a magjat, majd a malnaval egyutt felteszem foni. Fuszerezem: orolt fahej, szegfuszeg, frissen reszelt szerecsendio, csipet so. Ha felforrt, kis langon 10-15 percig fozom, majd kiveszem a szegfuszegeket.
A tejszinben elkeverem a lisztet, es a leveshez ontom. Hagyom, hogy ismet felforrjon, majd lehuzom a tuzrol es hagyom kihulni, kesobb beteszem a hutobe.
Jol lehutve, a felretett, friss gyumolccsel diszitve talalom.
Tipp: van, aki miutan megfo a gyumolcs atpasszirozza vagy turmixolja a levest, mielott beletenne a tejszin, en jobb szeretem, ha surubb, gyumolcsosebb, darabos. Fuszerezheto meg narancshejjal is. Hasznalhato egesz fahej is, ilyenkor celszeru a szegfuszeggel es a narancshejjal egyutt egy tulzacskoba tenni, igy konnyen eltavolithato a vegen, nem kell vadaszni a darabokat. A tuzrol leveve borosborral vagy konyakkal is izesitheto.
>> Kituno, frissito nyari leves. Friss, napon erett gyumolcsbol az igazi!
No comments:
Post a Comment