10-12 db kisebb burgonya
60-80 g fiatal spenot
1 db nagy gerezd fokhagyma
olivaolaj, so
A burgonyat hideg vizben teszem fel foni, ha felforrt, sozom es puhara fozom. Leszurom es hagyom egy kisse kihulni, csak annyira, hogy a hejat le tudjam huzni (ne egesse meg a kezem).
Kozben a fokhagymat lereszelem (nagy lyuku reszelon) es 2 ek. olivaolajon megpiritom, majd radobom a friss, fiatal parajleveleket. Alaposan atforgatom, egy-ket percig parolom.
A meghamozott burhonyat cikkekre vagom, enyhen sozom, vekonyam megcsorgatom olivaolajjal es a fokhagymas spenotbol halmozok a tetejere. Azonnal talalom!
Tipp: lehet eloetel, lehet koret, vagy csak ugy magaban ;-) Egy-ket cikk (meleg) fott tojassal lehet me'g disziteni.
No comments:
Post a Comment