2 db lazacfilé
80 g rucola
A szószhoz:
2 ek. finomítatlan cukor
2 ek. sake
2 ek. szójaszósz
2 gerzd fokhagyma
A (Demerara) cukrot egy kis nyeles serpenyőben felolvasztom, enyhén karamellizálom, felöntöm a sakeval és átforralom. Hozzáöntöm a szójaszószt. Lehúzom a tűzről és belekeverem a finomra (pépesre) reszelt fokhagymát.
A lazacfiléket külön-külön alufóliára helyezem és fele-fele arányban beborítom a sűrű szósszal. Az alufóliát szorosan lezárom és 180 °C-ra előmelegített sütőbe teszem. Húsz perc után kinyitom az alufóliát és további 3-5 percig pirítom a filéket.
Tipp: Rucolalevelekkel tálalom!
[i] Továbbfejlesztett teriyaki lazac ;-)
>> Könnyű, ízletes vacsora!!!
No comments:
Post a Comment