Monday, December 07, 2009

Paradicsomos-mozzarellás és tejfölös-hagymás-chorizos pizza

Hozzávalók:
Tészta:
4 ek tej
8 g élesztő
cukor, só
liszt (amennyit felvesz)

Pizzaalap:
1 nagyobb hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 db kisebb paradicsom
4 ek. paradicsompüré
szárított oregánó

Feltét:
8 db mozzarellagolyó (mozzarella di bufala)
8 db apróbb paradicsom
3 ek. tejföl (30%)
1 nagyobb hagyma
arasznyi chorizo
finomra reszelt vintage cheddar

Kevés langyos tejben fél tk. cukorral felfuttattam az élesztőt, annyi lisztet adtam hozzá (plusz fél tk. sót), amíg már nem ragadt a kezemre, puha tésztát gyúrtam, pihentettem negyed órát.

Közben egy nagyobb hagymát megtisztítottam, durván felkockáztam és a fokhagymával együtt aprítóban finomra vágtam, majd kevés olívaolajon dinszteltem, 'barnítottam' (időnként kevergetve) legalább 10 percet. Belevágtam 3-4 paradicsomot, felöntöttem a kevés vízben elkevert paradicsompürével, fűszereztem szárított oregánóval, és fedő alatt 5-8 percet főztem.

A tésztát elfeleztem. Az egyiket kinyújtottam, lekentem kevés olívaolajjal majd a paradicsomos pizzaalappal, és mozzarella-paradicsom szeletekkel felváltva "dekoráltam", végül finoman megszórtam reszelt sajttal és kevés szárított oregánóval. 200 °C-ra előmelegített sütőben készre sütöttem.

A tészta másik felét is kinyújtottam, kevés olívaolajjal megkentem, majd a tejföllel, és hagyma-chorizo szeletekkel díszítettem, reszelt sajttal és oregánóval megszórtam, 200 °C-on készre sütöttem.

6 comments:

Nelli said...

Szia Anazar!

Ettől most nagyon megéheztem egy kis pizzára!!

Szeretnélek meghívni egy szavazásra, de nem akarok kommentben belinkelni (az kicsit spam-es lenne). Ha írsz egy emailt a címemre, akkor megírom a részleteket. Köszönöm!

Üdv Galway-ből :)
Nelli

Anazar said...

Mit tehetek érted kedves Nelli?

Nelli said...

Köszönöm kérdésed, leginkább a pizzából kérnék :) Na, de viccet félretéve, örülök, hogy terem még magyar gasztroblogoló a zöld szigeten rajtam kívül is :)

Egy honlapon dolgozunk, amihez a design kiválasztásában kellene majd segítség, erre szeretnélek meghívni. Esetleg linkeljem be ide kommentbe?

Anazar said...

Aka'r ide is!

A pizza negyed ora alatt elfogyott, de jott az ukaz, pizza legyen jovo heten. A kovetkezo adagbol aka'r te is kaphatsz ;-)

Nelli said...

Húú, köszönöm! :-)

Akkor itt a link: www.menuguide.hu

Köszi, hogy segítesz a szavazatoddal!

Kellemes karácsonyi készülődést!

Anazar said...

Megtortent ;-) Sok sikert! Megjegyzest emilben kuldtem.

P.S. A linket kint hagytam, mivel evesrol van szo es temaba vag, es mert magyar kezdemenyezes. Hatha kedves olvasoim is kedvet kapnak a szavazasra ;-)