Illatos, ízletes füstölt makréla kenyérre, crackers-re,
kenhető, mártogatható.
kenhető, mártogatható.
Hozzávalók:
2 db füstölt makréla filé
fél lime leve
1 tk. tormakrém
csipet só
frissen őrölt fehérbors
A halnak lehúztam a bőrét, majd átnéztem, hogy ne legyen benne szálka. Feltépdeltem és aprítóba tettem. Hozzáadtam a tormaszószt, enyhén sóztam, borsoztam majd meglocsoltam a lime levével (1 ek.-nyi) és krémesítettem (csak párszor átfordult, hogy le legyen túl pép). Német stílusú rozskenyéren, füstölt Gubbeen sajttal és koktélparadicsommal tálaltam.
2 db füstölt makréla filé
fél lime leve
1 tk. tormakrém
csipet só
frissen őrölt fehérbors
A halnak lehúztam a bőrét, majd átnéztem, hogy ne legyen benne szálka. Feltépdeltem és aprítóba tettem. Hozzáadtam a tormaszószt, enyhén sóztam, borsoztam majd meglocsoltam a lime levével (1 ek.-nyi) és krémesítettem (csak párszor átfordult, hogy le legyen túl pép). Német stílusú rozskenyéren, füstölt Gubbeen sajttal és koktélparadicsommal tálaltam.
Tipp: krémsajtos-mustáros makrélapástétom, krémsajtos-majonézes tonhalkrém, krémsajtos-hagymás lazackrém, gravlaxkrém;
2 comments:
nagyon guszta, jo otletet adtal a makrelaval, eddig meg csak lazackremet csinaltam.
Erika, aromásabb, karakteresebb, erőteljesebb ízvilágra számíts a visszafogott lazac után.
Post a Comment