Teljes kiőrlésű banánkenyér citrommal, mákkal
Hozzávalók:
285 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 tk. szódabikarbóna
fél kk. sütőpor
csipet só
110 g vaj
2 ek. finomítatlan nádcukor
2 db tojás
4 db túlérett banán
1 ek. zabpehely
80 ml tej
1 ek. joghurt
1 ek. méz
1 ek. frissen facsart citromlé
1 bő ek. mák
A liszthez kevertem a szódabikarbónát, sütőport és a csipet sót.
A vajat habosra kevertem a cukorral (az eredeti recept közel negyed kilót ír, OMG!!, de az érett banán épp eléggé édesít).
A tejbe kevertem a joghurtot, mézet és a tojásokat.
A banánokat (minél érettebb, annál jobb, legyen jó pettyes a héja) villával pépesítettem, hozzákevertem a citromlevet.
A liszthez adtam a cukros vajat, a tojásos tejet, a citromos banánpépet és a mákot meg a zabpelyhet. Elkevertem, vajazott formába (20 x 10 cm alj) öntöttem és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45 percet, egy órát sütöttem.
Miután kisült (szép aranybarnára), kivettem, öt percet előbb a formában pihentettem, majd rácsra borítottam, és hagytam kihűlni.
Miután kisült (szép aranybarnára), kivettem, öt percet előbb a formában pihentettem, majd rácsra borítottam, és hagytam kihűlni.
5 comments:
Teszik,kipróbálós ám!
Jó ötlet bele a mák. Böbe.
Banánkenyér?? Ezt muszáj lesz ellőni egyszer a sógoromnak, akinek banánimádata már kétszer is tortasütésre ihletett! :))) Mentettem is!
Valóban nagyon kipróbálós!:)
Mónika, meg nem bánod ;-)
Böbe, illik ám a banánhoz, nagyon!
Teller-Cake, majd számolj be, hogy ízlett a sógornak. A nyakadra fog érte járni ;-)))
Roza, csak ajánlani tudom!
Post a Comment