Dióval 'ízesített' banánkenyér custard-dal tálalva
A korábbi banánkenyeret kuglóf formában álmodtam újra. Szintén teljes kiőrlésű, minimál cukorral készült, ám szemes mák helyett darált dió került bele, amitől a tészta hebkönnyű lett, olyannyira, hogy el sem akarta engedni egészben a formát, kettészakadt (a kuglóf formához úgy látszik (jóval) tömör(ebb) tésztájú dolog kell). Sebaj, tejsodóval orvosoltuk a 'szépséghibát'. Lágy krém alatt ugyan mindegy hogy néz ki a szelet, vagy inkább a darab. A lényeg az ízhatás!!
Hozzávalók (egy közepes kuglófhoz):
150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 csapott tk. szódabikarbóna
csipet só
csipet őrölt fahéj
fél kk. sütőpor
60 g vaj
1 ek. finomítatlan nádcukor
1 db tojás
45 ml tej
2 db érett (szép pettyes héjú) banán
1 ek. zabpehely
2-3 ek. darált dió
• liszt + szódabikarbóna + sütőpor + só + fahéj + dió + zabpehely;
• vaj + cukor;
• tej + tojás;
• liszt + vaj + tej + banán;
• forma (16,5 cm Ø), 180 °C;
• formában pihen, rácson hűl;
4 comments:
Nekem is szétesett egy kuglófom (hasonló tésztával). Mondjuk az is lehet, hogy még langyos volt és nem vártam meg amíg teljesen kihűl..? Pedig mutatós így a formában!
Erika, igen, ez nekem is eszembe jutott, hogy talán túl hamar borítottam ki belőle...
Nagyon guszta és biztos finom! Ez itt kétszemélyes? Csak hogy tudjam, az óriás családra méretezést...:)))
Tiffanylda, az adagot négy-hatnak mondanám. Persze étvágytól függ ;-)))
Post a Comment