Pekándiós-juharszirupos muffin banándarabokkal
Hozzávalók (9 db-hoz):
1 1/2 csésze tönkölybúzaliszt
2 tk. sütőpor
2 ek. finomítatlan nádcukor
csipet só
1/3 csésze szőlőmagolaj
1 db tojás
1/3 csésze tej
1 ek. juharszirup
nagy marék pekándió
2 kisebb banán
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, só) összekevertem. Az olaj, felvert tojás, tej és juharszirup mixet a liszthez adtam. Beleszórtam a durvára aprított pekándiót, elkevertem, végül óvarosan beleforgattam a felkockázott banánt is. A tésztát muffinpapírba kanalaztam, meghintettem darabolt pekándióval, majd 200 °C-ra előmelegített sütőbe toltam, és aranybarnára sütöttem. Rácsra szedtem, hagytam langyosra hűlni.
Inspiration: CupcakeCreations;
Tipp: Epres muffin, Almás-fahéjas muffin, Lime-mák muffin,
Cheddar muffin, Kakaó-joghurt-banán muffin;
3 comments:
De nagyon finom lehet, guszta! Örülök hogy ismét itt vagy!
Én is örülök!:) Welcome back!
Éva, Erika, köszönöm ;-)
Post a Comment