Teljes kiőrlésű olaj-tej alapú muffin
aszalt áfonyával és étcsokoládéval
Hozzávalók (9 db 55 g-hoz):
1 1/2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
Doves Farm Organic Wholegrain Spelt Flour
2 csapott tk. sütőpor
1 ek. finomítatlan nádcukor
csipet só
1/3 csésze szőlőmagolaj
1 db tojás
1/3 csésze tej
egy marék étcsokoládécsepp
Ó Conaill Dark Chocolate Chips
egy marék aszalt áfonya
A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, cukor, só) összekevertem. Az olajat, tejet és a felvert tojást a liszthez adtam. Beleszórtam a szárított áfonyát és a csokoládécseppeket, elkevertem, majd a tésztát muffinpapírba kanalaztam, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe aranybarnára sütöttem. Rácsra szedtem, hagytam langyosra hűlni.
Tipp: Pekándiós-juharszirupos muffin;
6 comments:
Szia! Ez tetszik. De vajon lehet olivával is?
Angelocska, örülök :-)
Olívaolajra vagy olajbogyóra gondolsz? Ha nem szőlőmagolajat használok, akkor olívaolaj kerül bele. Az ízén nem változtat. Én legalábbis nem érzem ki belőle.
Olívabogyóval remek sós muffin lesz belőle. Köszönöm az ötletet! ;-))
az olajra gondoltam :) Még sosem használtam szőlőmagolajat és nem tudom, hogy különbözik-e, ezért kérdeztem :) Köszi szépen, már tudom, mit sütök a hétvégére :) az olajbogyós is tényleg nem hangzik rosszul.
Nagyon fincsi lehet! Én kérek :)
jò ötlet a szõlõmagolaj,a vaj helyett sokkal egészségesebb.:-)
Angelocska, a szőlőmagolaj egy egész közömbös ízű étolaj, ráadásul jól bírja a magas hőmérsékletet, füstpontja magas ;-)
Vikvi, küldöm!!
Erika, vajjal egészen más állaga is lesz, olajjal 'szellősebb'...
Post a Comment