Teljes kiőrlésű reggeli muffin
chia-banán-zabpehely ízesítéssel
Hozzávalók (12 db-hoz):
1 1/2 csésze teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 csapott tk. sütőpor
1 csapott ek. finomítatlan nádcukor
1 ek. chiamag
1 ek. zabpehely
csipet só
1/3 csésze szőlőmagolaj
1 db tojás
1/3 csésze + 2-3 ek. tej
2 nagyobb banán
+ egy-egy ek. chia és zabpehely a tetejére
• liszt, sütőpor, cukor, chia, zabpehely, és só - összekever;
• olaj, tej, felvert tojás - összekever;
• liszt + folyékony hozzávalók + felkockázott banán (ne legyen túlérett, hogy a felkockázás és belekeverés útán is megtartsa a formáját);
• muffinpapír + tészta + chia és zabpehely a tetejére;
• 200 °C, 20-25 perc;
Tipp: Áfonyás-étcsolokádés muffin, Chilis-banános muffin,
Cheddar muffin, Epres muffin, Almás-fahéjas muffin, Lime-mák muffin,
Pekános-juharszirupos muffin, Kakaós-joghurtos muffin;
2 comments:
ez nagyon jól esne reggelire az biztos :)
Vikvi, megkínálhatlak? ;-))
Post a Comment