Sunday, August 05, 2012

Dulce vida

pastry-hot-chocolate-breakfast
Esős vasárnap délutánok megédesítésére, kedvjavítónak, nosztalgiából...

A színes szegedi vásárok, evős-ivós fesztiválok kihagyhatatlan eleme volt (számunkra legalábbis) a parázson piruló, ropogósra sült, ellenállhatatlanul illatos kürtőskalács. Mi más is kísérhetné ezt a remek csemegét, mint egy pompás forró csokoládés ital az aztékok földjéről, egy gőzölgő csésze chocolate caliente. Az Eje Central Lázaro Cárdenas-on lévő churreriára azóta is sóvárogva gondolunk...

Chocolate-IBARRA
Chocolate Ibarra INGREDIENTES: azucar, licor de cacao, grasa vegetal, lecitina de soya y sabor canela.

A külhoni kürtőskalácsot kiegészítő mexikói forró csokoládé: két 'cikk' csokoládé, 1 bögre forralt tej, 1 csipet őrölt fahéj, 1 csipet chilipor, és most jön az ír csavar Ó Conaill módra, 1 tk. mogyoróvaj.

chocolate-caliente

3 comments:

The Hungry Herbalist said...

Jó kis kedvjavító az egyszer biztos...:)

teller-cake said...

Istenien hangzik - és jöhetne belőle nekem is - még így is, hogy sehol egy esős nap, pláne egy esős vasárnap délután! :))

Anazar said...

Erika, ha már ilyen esős ez a nyár...

Teller-cake, akkor naplemente utánra vagy hűs hajnali ébredéshez kínálnálak ;-))