Tuesday, August 21, 2012

Seven

seven-years-of-konyhatunder
Azt mondják a 7. évforduló a nagy vízválasztó, a kritikus fodulópont, hogy hétévente megváltozik az ízlésünk, a gondolkodásunk, a szemléletünk, vagyis hogy nagy változások következnek, mert testi, lelki folyamataink hétéves ciklusokra oszthatók, ezért hétévenként egy-egy fejlődési egység, jelentősebb állomás következik be. A hetes valóban mumusnak tűník, számtalan kifejezés utal rá, hogy nem egy 'hétköznapi' szám. A dinamikus három és a statikus négy összege, az isteni hármas és a földi négyes együttes értéke. Hét lakat alatt őrzött hétpecsétes titok, heten, mint a gonoszok, hét fő bűn és hét fő erény, a hetedik mennyország, a pokol hét kapuja, hét bő és hét szűk esztendő, Isten hét nap alatt teremtette a világot, a hetedik nap megpihent, Salamon király templomát hét évig építették, hétágú gyertyatartó, hetedíziglen, Allah a hetedik ég fölött trónol, a föld hét szigetből áll, a világ hét részre tagolódik és rajta hét emberfajta él, tartják az indiaiak, az ókori világ hét csodája, a mitológiai Atlantisz fő szigeteinek száma hét, Róma hét dombra épült, a római naptárban a szeptember (lat. septem hét, septimus hetedik) a hetedik hónap (i. e. 46-ig), a honfoglaló magyarok hét törzse és annak hét vezére, hétszilvafás nemes, a szivárvány hét színből áll (Isaac Newton), hét alaphangból épül fel a zenei hangsor, hét napból áll egy hét, testünkön hét csakra van, naprendszerünknek hét ősbolygója van, a Göncölszekér hét csillagból áll (a Nagy Medve csillagkép hét legfényesebb csillaga alkotja), a semleges pH-érték hét, héthónaposan nőnek ki az első tejfogak, amik aztán hétéves korban esnek ki, a nitrogén rendszáma hét (a légkör 78%-a nitrogén), hét szabad művészet, hétrét görnyed, hétszentség, hetedhét országon túl, hetedhét határ, hét országra szóló lakodalom, hétpróba, hétfejű sárkány, hét törpe, hétalvó, hétmérföldes csizma, hét ördög bújt belé, hét sírban nyugszik, hetet-havat összehord, ha eltörünk egy tükröt, hét évig nem lesz szerencsénk, Szindbád hét utazása, Hét krajcár, a Purgatórium hegy hét körből áll (Dante, Divina Commedia), Seven Samurai (1954), The Magnificent Seven (1960), Seven Years in Tibet (1997), Se7en (1995), Seven Pounds (2008), de még James Bond titkos ügynök száma is 007.

A hét év konyhatündérkedés 1252 posztot, 127 regisztrált olvasót, kaland hátán kalandot, megannyi ízélményt hozott, számos konyha ízvilágát kóstolgatva autentikus majd helyi ízekre hangszerelve, kipróbálva így is, úgy is, megnézve mit bír el az adott recept.

Köszönöm olvasóimnak a figyelmet, köszönöm a hozzászólásokat, amiket mindig - MINDEN EGYEST - szívesen olvasok.

És hogy mire lehet majd számítani a jövőben? Receptekre a már ismert konyhatündéri csavarral, valamint ötletekre, vakmerő ízflörtökre. Továbbá Konyhatündér új vizekre merészkedik, eljátszik az élesztővel, kenyereket süt majd házilag.

Én így főzök... a.k.a. Konyhatündér - Ötletek egy mindenevő, időszakos vegetáriánus konyhájából. Képes gasztronómiai kalandozások Dublinon innen és túl. Mert tudjátok, Főzni jó! Enni még jobb!!

15 comments:

marisz57 said...

Kedves Anita!
Gratulálok a blogod hétéves fennállásához! Blogírásban a hét év valóban nem kis idő- mások sokkal előbb kifulladnak vagy beleunnak!
Kívánok további jó blogolást, sok bejegyzést és újabb hét évet (egyelőre).
A misztikus hetes szám ismérveit nagyon jól összeszedted, ehhez külön gratulálok!
Hű olvasód: Tortafüggő Marisz

Kati said...

Ez igen:) Nem semmi hét év:) És ahogyan nagy - nagy csokorba szerdted a hetes szám felentőségét. Még sok - sok blogévet előre, mindig szívesen olvasom a különleges receptjeidet:)

Tiffanylda said...

Anazar, nagyon sok szeretettel gratulálok a 7 évhez, a csodás összefoglalóhoz! Elgondolkodtató, amit írsz a hetes számról, igazából felkeltetted az érdeklődésemet, mint ahogy a receptjeiddel is, valahányszor benézek Hozzád!:)Csupa praktikus, egészséges koszt, ráadásul - számomra - új köpönyegben. Épp a kertben sétálva tegnap gondoltam rád, mert sok céklám lett. Eszembe jutottak a céklás receptjeid, majd megkeresem és néhányat kipróbálok!
Jó egészséget és folytasd még soká az írást!!!:)
Jaj, a kenyérről most akartam leszokni..., de ha gyorsan felteszel párat, akkor kicsit elhalasztom!:D
Isten éltessen!!!:)

Erika said...

Boldog Blogszületésnapot! 7 még gombócból sem kevés..:) Csak így tovább és kíváncsian várom a kenyeres recepteket is, főleg mert én is robbantani szeretnék e téren:)

Csilla said...

Gratulálok Neked! A blogodhoz, és a kitartásodhoz. Csak így tovább!! :)

egycsipet said...

Boldogságos szülinapot ennek a nem 7köznapi blognak! Gratulálok! :)

Anazar said...

Tortafüggő Marisz, köszönöm. Beleunni az evésbe? SOHA!! :-D)))))

Kati, köszönöm. Mindig szívesen olvasom a kommentjeidet :-)

Tiffanylda, köszönöm. Ó, a CÉKLA!!!

Erika, köszönöm. Robbantás? Baby-steps, baby-steps ;-))

Csilla, köszönöm szépen :-)

Egycsipet, köszönöm :-)

trollanyu said...

7 év tényleg nem semmi, gratulálok és még legalább ennyi évet kívánok a blogodnak, sok egyedi és egészséges recepttel:)

Anazar said...

Köszönöm Trollanyu! :-))

Judóca said...

Csak bámulom a kitartásod, az energiád, a sok ötleted!!!!
Várjuk a további "konyhatündéri csavarral" ellátott recepteket:))))

Anazar said...

Judóca, köszönöm a biztatást ;-)

teller-cake said...

Kívánok Neked én is még hét évet (aztán újra ennyit:)), rám biztosan számíthatsz a következő 7 év alatt is! Boldog blogszülinapot! (És szuper volt az összefoglaló a hetesről, igazán élvezettel olvastam!)

Anazar said...

Teller-cake, köszönöm szépen! :-))

Gerdi said...

7 év? Nem semmi, igazán kitartó vagy! Ezt kívánom neked a további 7 évekre is!

Anazar said...

Köszönöm Gerdi!